Beslenme Hizmetleri
Üniversitemiz beslenme hizmetlerini tüm öğrencilerimize ve personelimize sunmakta, eğitim birimlerinde öğrencilerimize yemek verilebilecek kapasitede 5 adet yemekhane ile ilçelerimizin her birinde yemekhane tesisleri bulunmaktadır.
Öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri için yemek, diyetisyen yemek kontrol yetkilileri denetiminde kalori hesabına göre 4 çeşit öğle yemeği verilmektedir.
Beslenme Hizmetleri Misyon ve Politikası
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak yürütülen beslenme hizmetimiz 5 ayrı yemekhanede, ilçelerimizde ( Gediz, Simav, Tavşanlı) sürdürülmektedir. Yemeklerimiz ihale yöntemiyle belirlenen taşıyıcı firma tarafından yapılmakta ve ayrıca merkezde 1 diyetisyen görev yapmaktadır. Taşıyıcı firmaca görevlendirilen tüm personeller meslekleriyle ilgili yeterli bilgi ve beceriye sahiptir.
Beslenme Birimi Politikamız
Birim olarak kurum politikamız, öncelikle sunulan yemek hizmetinde, yeterli ve dengeli beslenmeyi baz almaktadır. Bu doğrultuda, yemek menülerimiz, birimimiz merkez diyetisyenleri tarafından, öğrenci, personel memnuniyeti ve öğrencilerimizin besin öğeleri ve enerji ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ve kalori ihtiyaçları özenle belirlenerek aylık olarak hazırlanmaktadır. Yemeklerin hazırlanmasında ihtiyaç duyulan hammadde ve malzemeler, hazırlanmış olan bu menülere göre belirlenmektedir.
![]() |
Glüten içeren besinlerin ince bağırsaktaki hücrelerin zarar görmesine sebep olan hastalık çeşidi çölyak hastalığı ve hassasiyeti olan öğrencilerimizin bu hizmetten faydalanabilmeleri için Glütensiz Menü Talep Formu'nu doldurup Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir.
Malzeme Kabul Tekniklerimiz
Malzeme kabullerinde birinci derecede baz aldığımız teknik şartnamelerimizde, alacağımız ürünlerin hem kabulüyle birlikte hem de dönem dönem ayrıntılı olarak mikrobiyolojik/kimyasal analizleri istenmektedir. Yapılacak analizler için gıda malzemeleri, tarafsız laboratuvarlara götürülmekte ve analiz sonuçlarına göre değerlendirme yapılmaktadır. Malzeme kabullerinde, Muayene Kabul Komisyonu’nda mutlaka diyetisyenimiz bulunmaktadır. Tüm malzemeler tek tek muayene edilerek, teknik şartnamelere uygunluğu kontrol edildikten sonra kabul edilmektedir.
Kontrol Teşkilatı ve Muayene Kabul Komisyonu Üyeleri
İşletme Kayıt Belgeleri
Yemeklerimiz, taşıyıcı firma tarafından standart yemek gramajlarına uygun olarak aynı standart ve kalitede pişirilmektedir. Merkez mutfaklarımızda il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınmış olan İşletme Kayıt Belgesi bulunmaktadır. Pişirilen her kap yemekten, şahit numune alınmakta ve 72 Saat saklanmaktadır. Ayrıca yılda bir kere su analizi raporu, yılda iki kez gıda analizi raporu, aylık alarak ise et kesim raporu ve yemekhane ilaçlama raporları tarafımızca firmadan temin edilmektedir.
Birimlerin İlaçlanması
Mutfak ve yemekhanelerimizde düzenli olarak, hizmet ve yeterlilik belgeleri olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından ilaçlama hizmeti verilmektedir. Arıtma sistemi -baskül- ve mutfak malzemeleri bakımları da yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır.
Yemeklerde Kullandığımız Malzemeler
Yemeklerin hazırlanmasında kullanmış olduğumuz malzemeler,1.sınıf malzemeler olup, özenle, dikkatle ve titizlikle alınmaktadır.
Misyonumuz
Satın almadan servise kadar geçen depolama, hazırlama, pişirme ve diğer işlemleri kapsayan ürün kontrolü, üretim ve servis alanındaki hijyen, personel eğitimi vb konular, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Beslenme Şube Müdürlüğü’nün, hizmet ve kalite güvencesinden asla ödün vermediği ve vermeyeceği misyonudur.
Yemekhaneler
Germiyan Kampüsü Yemekhanesi
Tıp Fakültesi Yemekhanesi
Gülsüm Güral Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi Yemekhanesi
Kütahya Meslek Yüksekokulu Yemekhanesi
Rektörlük Yemekhanesi
2025 Yılı Öğrenci Yemeği Fiyatı: 35 TL
Yemekhanelerimizden Fotoğraflar:
Germiyan Kampüsü Yemekhanesi | ![]() |
Tıp Fakültesi Yemekhanesi | |
Gülsüm Güral Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi Yemekhanesi | ![]() |
Kütahya Meslek Yüksekokulu Yemekhanesi | |
Rektörlük Yemekhane |